Waarom alleen een website niet meer genoeg is.

Als ondernemer kunt u tegenwoordig niet meer zonder een website. Niet alleen kunt u een grotere groep mensen bereiken met uw product of diensten, maar ook omdat uw concurrenten online actief zijn. Tot aan het millennium deed men de zaken offline. Vanaf 2000 begon de populariteit van het internet sterk te stijgen en zagen de meeste ondernemers in dat het internet een blijvertje zou worden. In 2015 zijn dan ook de meeste ondernemers online actief, maar daarmee ben je er als ondernemer nog niet.

Concurrentie in uw branche?

Bent u in een sector actief met weinig concurrenten? Dan kan een nette website, waarbij goed op SEO is gelet, zomaar op de 1e pagina van Google terecht komen. De kans is echter groter dat u actief bent in een sector met veel meer concurrenten. Dan kunt u een website laten maken, maar die zal naar alle waarschijnlijkheid niet op de 1e pagina terecht komen. De meeste mensen die zoeken op Google kijken niet verder dan de eerste 10 resultaten en komen niet eens op pagina 2. Daar staat u dan met uw mooie website op pagina 7 van Google, zonder bezoekers voor uw website waar mogelijk potentiële klanten tussen zitten. U kunt natuurlijk adverteren in “oude” media als (streek-)kranten, folders of het sponsoren van een lokale sportclub, waarbij uw website ook genoemd wordt. Het potentieel van uw website wordt er echter bij lange na niet uitgehaald en de meerwaarde van uw website voor uw bedrijf is nihil. Alleen een website is niet meer genoeg. Wat kunt u dan doen?

SEO en website optimalisatie kunnen het verschil maken

Online ondernemen is meer dan alleen een website laten maken. Uw website moet ook goed vindbaar zijn. Het helpt als uw website zoekmachinevriendelijk gemaakt is met goede content, relevante afbeeldingen, interne links en een goed gecodeerde website. Het is echter ook noodzakelijk om uw website populairder te maken. Hierbij komt website optimalisatie om de hoek kijken. Uw website moet aantrekkelijk gemaakt worden voor zowel de zoekmachines als voor uw gebruikers en/of klanten. Hoe meer gebruikers over uw website spreken en deze delen, hoe populairder uw website in de zoekmachines zal worden. Galaxy Media heeft de kennis en ervaring om uw website populairder te maken, zodat ook uw website zal gaan stijgen in de zoekresultaten. Hoe hoger de website in de zoekresultaten, hoe meer mensen u kunt bereiken met uw producten of diensten.